zondag, 4. juni 2006 - 23:06

'Liquidatie' voor kunstacademie leidt tot politie-inzet

Beugen

De politie heeft zaterdagavond bij het transportcentrum in Beugen drie verdachten uit Wageningen (22 jaar), Boxmeer (15) en Enschede (20) aangehouden die een ‘liquidatie‘ wilde uitvoeren.

Een voorbijganger zag dat er iemand op de grond lag die werd bedreigd met een vuurwapen. Het drietal zou in haar richting hebben geroepen dat ze moest doorlopen of dat er anders geschoten zou worden. De vrouw belde vervolgens verontrust de politie.

De politie zette twaalf mensen in bij de actie en arresteerde de drie ‘verdachten’. Bij verhoor op het bureau bleek dat de 22-jarige verdachte een fotoshoot wilde maken van een in scène gezette liquidatie als toelatingsproject voor de kunstacademie. Het drietal maakte daarbij gebruik van een imitatiepistoolmitrailleur, een pistool en een windbuks.

In overleg met Justitie is het drietal aangehouden. Tegen de drie verdachten is proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging en de Wet wapens en Munitie. Zij hadden zich niet gerealiseerd hoeveel impact hun actie kon hebben. Zij zijn in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):