zondag, 18. juni 2006 - 20:01

Literatuur Stimuleringsprijs

Eindhoven

Eindhoven heeft sinds kort haar eigen literatuurwedstrijd. Literair talent uit de stad kan strijden om de tweejaarlijkse Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven. Thema van de eerste editie is ‘Eindhoven verwoord’.

De literatuurprijs is een initiatief van de gemeente samen met een groot aantal organisaties als de bibliotheek, stichting Kosmose, boekhandel Van Piere, CKE, Het Zuidelijk Toneel en K&B Literair. Iedereen met literaire ambities wordt uitgedaagd om een kort verhaal, gedicht of rap te schrijven over hun Eindhoven. Ook degenen die niet hun oorsprong hebben in Eindhoven maar wel een band hebben met de stad.

De stukken kunnen tot 31 augustus worden ingestuurd. De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury, onder voorzitterschap van de bekende schrijver/columnist Kader Abdolah.

Voor de literatuurwedstrijd 13.000 euro beschikbaar. Er is een eerste prijs van 1000 euro, een tweede van 500 en een derde van 250 euro. De prijsuitreiking is op 16 november. Dan kan ook het publiek stemmen voor een publieksprijs, bestaande uit een kunstwerk.
Provincie:
Tag(s):