woensdag, 21. juni 2006 - 12:28

Lobby voor Deltalijn Randstad-Arnhem–Rijn/Ruhr

Gelderland

GS vragen de landelijke politieke partijen om de Deltalijn op te nemen in hun verkiezingsprogamma voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2007. Een pleidooi daarvoor wordt naar de programcommissies verstuurd, zo hebben GS vandaag besloten.

De treinverbinding Deltalijn verbindt de noord- en zuidvleugel van de Randstad via Utrecht en Arnhem met de regio Rijn-Ruhr en wordt door alle betrokken provincies en gemeenten beschouwd als de ‘missing link’ in de Eurodelta.

Gelderland wil naar een grotere betrouwbaarheid zodat treinen op tijd rijden. De lijn moet storingsvrij worden zodat de internationale trein niet vastloopt achter een vertraagde stoptrein, zoals nu dagelijks de ICE overkomt.

Een optimale verbinding geeft een economische impuls aan de stadsregio Arnhem-Nijmegen (KAN) met de Triangle, waaronder Health Valley en Foodvalley. Ook de Randstad, Schiphol en de regio Rijn-Ruhr hebben belang bij snelle internationale verbindingen gezien de groei in de diensten- en kenniseconomie. Het Rijn-Ruhr-gebied is belangrijk voor de Nederlandse handelsbetrekkingen.
Provincie:
Tag(s):