donderdag, 30. november 2006 - 13:10

LSO musici “Bezetten� het Bonnefantenmuseum

Maastricht

Het Limburgs Symphonie Orkest en het Bonnefantenmuseum hebben een uniek educatie project georganiseerd voor scholieren vanaf 14 jaar van de Bovenbouw Voortgezet onderwijs. Ensembles van het Limburgs Symphonie Orkest speelden in het Bonnefantenmuseum op donderdag 30 november en vrijdag 1 december.

Diverse musici van het LSO vormen vier verschillende ensembles (slagwerk, hout- en koperblazers, strijkers) en lieten zich inspireren door de prachtige kunst in het museum.

De klank van het Limburgs Symphonie Orkest, de beeldende kunstwerken en de schitterende ruimten in het Bonnefantenmuseum, vormden een perfecte ambiance om de optredens uit te voeren.

Er waren twee muzikale kunstroutes te volgen in het museum waarbij per route twee concerten werden geboden. Tussen kunst en klank is een begeleid programma. Museumdocenten gaven uitleg over de kunst en het erbij gekozen muziekstukken.

Ook stimuleerden ze leerlingen om in contact te treden met de musici van het LSO en hun mening te verwoorden.

Al eeuwenlang schrijven componisten muziek naar aanleiding van een mooi verhaal, beeldende kunst of een heldengedicht. Maar ook beeldende kunstenaars laten zich inspireren door muziek (Kandinsky), literatuur en dichtkunst. Vanuit deze gedachten ontwikkelden het Limburgs Symphonie Orkest en het Bonnefantenmuseum het unieke educatieve project Tussen Kunst en Klank.

Ze willen de leerlingen het contrast laten ervaren tussen het stille museum en de ‘stille’ kunstwerken en de klanken van het orkest en ze zo een bijzondere sfeer laten beleven.

Scholen die deelnamen zijn: Bonnefantencollege, St. Michael VSO, Bernard Lievegoed en Portamosana College Maastricht, Stella Maris College Meerssen, Franciscusoord Valkenburg en Raayland College Venray.
Provincie:
Tag(s):