dinsdag, 4. april 2006 - 17:55

Luchtmacht geeft judoclinic voor goeddoel

Eindhoven

De Koninklijke Luchtmacht organiseert aanstaande zaterdag 8 april op de vliegbasis Eindhoven een judoclinic voor het goede doel. Vijf judoka's van de Defensie Topsport Selectie geven les aan meer dan tweehonderd mensen, voornamelijk kinderen. Het doel van de clinic is geld inzamelen voor de stichting RoParun. Naast de judolessen zijn er verschillende activiteiten voor kinderen, zoals schminken, een springkussen en een klimwand. Ook geeft Albert West een optreden.

De DTS-judoka's Mark Huizinga, Alexander Moonen, Daniëlle Vriezema en Dennis Meijer judoën tijdens de clinic met de deelnemers. Deborah Gravenstijn, die nog herstelt van blessure, zal als speaker optreden. Speciale aandacht is er zaterdag voor de patiënten van het Sophia kinderziekenhuis. Zij worden met een Fokker 60 van de luchtmacht van Rotterdam-Airport naar de vliegbasis Eindhoven gevlogen om de judolessen bij te wonen.

Het luchtmachtteam 'Wings for Life', loopt jaarlijks de Rotterdam-Parijs run (RoParun), de langste non-stop estafetteloop ter wereld. De deelnemende teams aan de RoParun zamelen geld in om daarmee te proberen de kwaliteit van het leven van mensen met kanker zoveel mogelijk te verbeteren. In dat kader heeft het luchtmachtteam het initiatief genomen tot deze judoclinic.

Toeschouwers zijn zaterdag van harte welkom. De entreeprijs gaat naar het goede doel; twee euro voor volwassenen en één euro voor kinderen tot twaalf jaar. Een geldig legitimatiebewijs is verplicht.
Provincie:
Tag(s):