donderdag, 8. juni 2006 - 21:20

Lucius en Kolkka naar Feyenoord

Theo Lucius maakt de overstap van PSV naar Feyenoord. De 29-jarige verdediger, die zes jaar voor PSV uitkwam, tekende een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar.

In Eindhoven slaagde Lucius er nooit in een vaste basisplaats te veroveren. Hij had al eerder aangegeven op zoek te willen gaan naar een andere club. Bij Feyenoord komt Lucius - die eerder ook uitkwam voor FC Den Bosch - waarschijnlijk in aanmerking voor de rechtsbackpositie.

Lucius had nog een contract voor één seizoen bij PSV. De hoogte van het transferbedrag is onbekend.

Feyenoord heeft ook Joonas Kolkka definitief aangetrokken. De Finse international komt transfervrij over van ADO Den Haag en tekent in Rotterdam een verbintenis voor een jaar met een optie voor nog een jaar.

Kolkka stond samen met Stein Huysegems, die dinsdag tekende, en Theo Lucius, die vanmorgen zijn handtekening zette, volgens RTV Rijnmond bovenaan het verlanglijstje van trainer Erwin Koeman. De 31-jarige vleugelspits werd bekend bij Willem II en vertrok daarna naar PSV. Via twee jaar Panathinaikos, een seizoen Borussia Mönchengladbach en een jaar Crystal Palace belandde hij vorig jaar op het laatste moment in het Zuiderparkstadion.
Categorie:
Tag(s):