donderdag, 28. september 2006 - 14:12

Luiaard geboren in DierenPark

Amersfoort

In DierenPark Amersfoort is in de nacht van 21 op 22 september een luiaard geboren. Het jong en de moeder maken het goed en zijn te bezichtigen in het themagebied De Nacht.
De geboorte kwam voor de verzorgers totaal onverwacht, al was het vrouwtje wel wat afstandelijker dan gebruikelijk en had ze een iets dikkere buik. De komst van het jong is bijzonder omdat vrouwelijke luiaards over het algemeen pas vanaf hun derde jaar geslachtsrijp zijn. Het Amersfoortse vrouwtje heeft deze leeftijd pas in augustus bereikt.

Het Amersfoortse luiaardkoppel doet zijn naam en imago overigens geen eer aan. Het mannetje kwam zeven maanden geleden naar het DierenPark en heeft nog geen maand na zijn komst kans gezien om het jong te verwekken. Een recordtijd, zo lijkt het.

Hoewel de verzorgers niet te dicht bij komen, lijkt het jong gezond te zijn. Het diertje, waarvan het geslacht nog niet bekend is, klautert voorzichtig rond op de buik van de moeder en drinkt goed. Ongeveer vijf weken blijft het op de buik zitten, waarna het voorzichtig op onderzoek uit gaat. Dit gebeurt uiteraard onder toezicht van de moeder.
Provincie:
Tag(s):