woensdag, 2. augustus 2006 - 18:01

Luirink in voorlopige selectie Oranje

Bondscoach Marco van Basten van het Nederlands Elftal heeft zijn voorlopige selectie bekend gemaakt voor het oefenduel met Ierland. Beide ploegen treffen elkaar op woensdag 16 augustus in Dublin.

De meeste opvallende namen in de selectie zijn die van Gijs Luirink en Edwin van der Sar. De door AZ van FC Groningen overgenomen verdediger is voor de eerste keer geselecteerd. Record-international Edwin van der Sar is ook weer van de partij. "Het feit dat Van der Sar bij de selectie zit, betekent dat hij doorgaat", aldus een woordvoerder van de KNVB tegenover 'De Telegraaf'.

De niet in de WK-selectie opgenomen spelers Barry Opdam, Ron Vlaar, Romeo Castelen, Nigel de Jong, George Boateng en Klaas-Jan Huntelaar maken weer deel uit van de selectie. Jong-Oranje aanvoerder Stijn Schaars staat ook op de voorlopige lijst.

De samenstelling van de definitieve spelersgroep wordt vrijdag 11 augustus bekendgemaakt.

De selectie:
Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Edwin van der Sar (Manchester United).

Verdediging: Urby Emanuelson en John Heitinga (beiden Ajax), Tim de Cler, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Gijs Luirink en Barry Opdam (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Ron Vlaar (Feyenoord), Khalid Boulahrouz (HSV), Jan Kromkamp (Liverpool) en André Ooijer (PSV).

Middenveld: Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (beiden Ajax), Stijn Schaars (AZ), Mark van Bommel (Barcelona), Nigel de Jong en Rafael van der Vaart (beiden HSV), George Boateng (Middlesbrough) en Denny Landzaat (Wigan Athletic)

Aanval: Ryan Babel en Klaas-Jan Huntelaar (beiden Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen en Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).
Categorie:
Tag(s):