donderdag, 21. september 2006 - 20:25

Lunchconcert Professor Peter and Doctor Dick

Harderwijk

De roaring twenties herleven op 30 september in de Catharinakapel, tijdens het eerste koffieconcert van dit seizoen. Professor Peter and Doctor Dick spelen vanaf 11.00 uur hun nieuwe programma "it's ukelele time". De ukelele staat centraal in het programma met muziek van de jaren twintig.

Naast de ukelele maken de Professor en de Doctor gebruik van mandoline, zingende zaag, jug, kazoo, bas-o-lele en andere kleine instrumenten. Zoals gebruikelijk bij de koffieconcerten is de entree gratis.

Achter de namen Professor Peter and Doctor Dick gaan twee muzikanten schuil, die als het Harderwijks / Ermelose duo "Van Alles & Nog Wat" hun eigen Nederlandstalige liedjes speelden. Na 15 jaar vonden Peter van Alphen en Dick Heijmans de tijd rijp om andere muzikale paden te verkennen. Tot hun beider verrassing vonden zij dat in muziek van bijna honderd jaar oud en bij hun oude liefde, de ukelele. Vanuit dit idee is een jaar lang gewerkt aan een programma bestaande uit liedjes in diverse stijlen zoals swing, jugmuziek en ragtime.

Het internet bleek een rijke bron van bruikbaar materiaal en leverde veel contacten met binnen en buitenlandse ukelelespelers. Er heeft inmiddels uitwisseling plaats gevonden met muzikanten uit onder meer Amerika, Duitsland, Spanje en Japan.

De voorliefde van de Professor en de Doctor voor kleine instrumenten heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van de "Small Instrument Society" die tot doel heeft het gebruik van het kleine instrument te bevorderen. Hoe dit in zijn werk gaat is te zien en te horen in de Catharinakapel en de website van Professor Peter and Doctor Dick: www.kleinleed.nl

Catharinakapel, Klooster 1, Harderwijk
Provincie:
Tag(s):