dinsdag, 19. september 2006 - 23:27

LWV wil aandacht voor bottleneck

Roermond

De positieve geluiden uit Den Haag tijdens de presentatie van de Miljoenennota op Prinsjesdag, zijn voor de LWV aanleiding om aandacht te vragen voor de Limburgse infrastructuur.

Ondanks de ruimere middelen waar de regering over beschikt is er geen signaal dat er op korte termijn geld ter beschikking komt voor de verbreding van de A2 tussen Maasbracht en Urmond. Als de verbreding op de lange baan wordt geschoven voorziet de werkgeversvereniging grote problemen als de A73 op de A2 aangesloten wordt. Er zal een grote bottleneck ontstaan. De LWV zal samen met andere partijen in Limburg het belang van een snelle verbreding nogmaals onder de aandacht brengen.

De LWV is verder blij dat het kabinet er in geslaagd is om de winstbelasting voor zowel grote als kleine ondernemingen aanzienlijk te verlagen. Dat is van belang om de positie van ons land als thuishaven van nieuwe en bestaande ondernemingen te versterken en de investeringsbereidheid te bevorderen.

De krapte op de arbeidsmarkt vraagt in de komende jaren aandacht. De toestroom van arbeidsdrachten uit Oost-Europa zal gemakkelijker gemaakt moeten worden. De krapte is ook merkbaar in de beschikbaarheid van stageplaatsen. De LWV zal haar leden vragen om bij het inzetten van stagiaires de kwaliteit van de geboden stageplek goed in het oog te houden en hen niet te beschouwen als arbeidskrachten.
Provincie:
Tag(s):