woensdag, 29. maart 2006 - 23:15

Lyon en Milan in evenwicht

Olympique lyon en AC Milan slaagden er in het Stade Gerland beide niet in om het net te vinden. Mogelijkheden daarvoor waren er meer dan genoeg, maar aan beide ploegen waren de kansen niet besteed.

Voor Milan lagen de scoringskansen er vooral in de eerste twintig minuten van het duel. De Italianen leken in die fase een maatje te groot voor de thuisploeg en overliepen de Fransen. Met name Shevchenko kreeg enkele malen de gelegenheid om gevaarlijk te worden. De Oekraïner zag twee schoten echter gekeerd worden door doelman Coupet, die ook Kaka van scoren afhield.

Pas halverwege de eerste helft kwam Olympique Lyon iets op adem, maar uitgespeelde kansen waren toen ook nog teveel gevraagd voor de ploeg van Houllier. Toch kreeg het Milan aan het schrikken op het moment dat Carew een vrije trap van Pedretti met het hoofd schampte. Dida had er een uiterste krachtsinspanning voor nodig om de inzet van de Noor uit de bovenhoek te ranselen.

Gesteund door die mogelijkheid gooide Lyon na rust de schroom van zich af. Het schroefde het tempo iets op en drong Milan terug op eigen helft. Geschutter in de defensie van Ancelotti's ploeg had de 1-0 op kunnen leveren, maar Tiago zag zijn uithaal op de hakken van Serginho uiteen spatten. Het was het sein om nog een versnelling hoger te spelen. Hoewel de druk daardoor opgevoerd werd en Milan er nauwelijks meer aan te pas kwam, leverde het geen doelpunten op. Slechts via een afstandschot van Tiago konden de Fransen nog gevaarlijk worden.