woensdag, 22. november 2006 - 11:00

Maaslandziekenhuis opent buitenpoli in Echt

Sittard-Geleen

Volgende week dinsdag 28 november opent het Maaslandziekenhuis haar eerste Limburgse buitenpoli in Zorgcentrum De Egthe te Echt. Het zorgcentrum maakt net zoals het Maaslandziekenhuis in Sittard onderdeel uit van Orbis medisch en zorgconcern. Het Maaslandziekenhuis geeft hiermee invulling aan haar visie om medisch specialistische zorg fysiek dichter bij de mensen te brengen.

In eerste instantie zal in de buitenpoli gestart worden met specialismen, die op dit moment al veelvuldig door inwoners van Echt en omgeving in het Maaslandziekenhuis worden bezocht. Dit zijn: Neurologie, Reumatologie, Interne Geneeskunde, Gynaecologie, Kindergeneeskunde en Geriatrie. Niet uit te sluiten is dat in de loop van 2007 nog een aantal specialismen zullen starten met 2e lijnsactiviteiten in de buitenpoli. De Echtse buitenpoli is een volwaardige zorgvoorziening. De medisch specialisten houden spreekuur op vaste dagdelen in de week, er zijn dagelijks bloedprikfaciliteiten aanwezig en er kunnen een aantal (functie)onderzoeken uitgevoerd worden. Tevens is voorzien in de mogelijkheid om zwangerschapsecho’s te maken.

De buitenpoli is ideaal voor patiënten die voor het eerst een specialist raadplegen en voor chronische patiënten die te maken hebben met periodieke herhaalbezoeken. Patiënten hoeven door de opening van de buitenpoli niet meer naar Sittard te reizen en voor mantelzorgers neemt een bezoek aan de specialist ook minder tijd in beslag. Een bezoek aan de buitenpoli is mogelijk na de gebruikelijke verwijzing van de huisarts. De huisartsen in Echt en omgeving zijn verheugd over het initiatief. De inwoners van Echt en omstreken worden via de huis-aan-huisbladen geïnformeerd over de opening van de buitenpoli in Echt.
Provincie:
Tag(s):