maandag, 30. oktober 2006 - 11:47

Maassen sluit het tijdperk Eurocup Formule Renault 2.0 af!

Barcelona

Met een zevende en twaalfde plaats sloot Xavier Maassen dit weekend zijn carrière in het Europese kampioenschap van de Formule Renault 2.0 af. De rijder van JD Motorsport was op het circuit van Barcelona (Spanje) goed op dreef en wist in beide races zich vanuit het middenveld naar voren te knokken.

Maassen eindigde na veertien races in de Eurocup Formule Renault 2.0 op de dertiende plaats met totaal 21 kampioenschappunten. Met zeven podiumfinishes en een overall derde plaats in het Noord Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap kijkt Maassen tevreden terug op het lange autosportseizoen. Na vier succesvolle jaren in de Formule Renault 2.0 zal de Nederlander bovendien weer een stapje hoger klimmen op de internationale autosportladder.

In de komende maanden richt Maassen zijn vizier op de testsessies in de World Series by Renault 3.5 en hoopt volgend jaar in deze sterke raceserie aan de start te kunnen verschijnen.

In de afsluitende race op zondagochtend kwam Maassen opnieuw vlot uit de startblokken. Doordat Mustonen van de baan schoot schoof Maassen door naar plaats zeven. Samen met zijn teamgenoot Andersen wist hij knap voorbij Walter Grubmüller te komen en belandde daarmee op de zesde stek. Wanneer hij in een knappe actie in de chicane Andersen wist te verschalken, manoeuvreerde hij naar de vijfde plaats en hield daarbij de deur dicht voor Sebastien Buemi die de Deense rijder eveneens passeerde. Na achttien ronden kwam Maassen op een knappe vijfde plaats over de meet.
Categorie:
Tag(s):