woensdag, 22. maart 2006 - 23:09

Maastricht komt in actie tegen zwerfkatten

Maastricht

Vanaf eind maart gaan de gemeente Maastricht, de Dierenbescherming Limburg en het Dierenasiel samen de overlast van groepen zwerfkatten in de omgeving van de Brusselsepoort / Via Regia aanpakken. Dit betekent dat de Dierenbescherming in samenwerking met het Dierenasiel de katten zal vangen en onvruchtbaar maken. De gemeente vervult hierin een ondersteunende financiële én praktische rol.

De overlast voor de bewoners bestaat vooral uit geluidsoverlast van krolse en vechtende katten, het openkrabben van vuilniszakken en geuroverlast van katers. De Dierenbescherming heeft in het verleden al diverse acties uitgevoerd om de overlast aan te pakken. Na overleg met de gemeente Maastricht is besloten tot een gezamenlijke aanpak.

Nadat de zwerfkatten onvruchtbaar zijn gemaakt worden ze weer teruggezet in hun oude omgeving. Omdat de katten verwilderd zijn is het niet mogelijk ze te herplaatsen in een huiselijke omgeving. Terug in de groep is een gecastreerde / gesteriliseerde kat veel rustiger en vermindert de overlast voor de buurtbewoners.

Tijdens de vangacties adviseert de gemeente eigenaren van huiskatten, hun eigen katten binnen te houden.
Provincie:
Tag(s):