woensdag, 17. mei 2006 - 10:55

Maastricht zoekt leden voor panel

Maastricht

Onder de naam Maastricht-panel richt Gemeente Maastricht samen met onderzoeksbureau Flycatcher een internetpanel op voor online onderzoek. Voor deelname aan dit panel is de gemeente nog op zoek naar panelleden.

Iedereen die in Maastricht woont, ouder is dan twaalf jaar en regelmatig zijn of haar mening wil geven over zaken die in Maastricht spelen kan zich voor het panel inschrijven. Inschrijven kan vanaf 17 mei via de website www.maastricht.nl.

Met de oprichting van het panel wil het stadsbestuur de inwoners van Maastricht meer betrekken bij de beleids-voorbereiding en besluitvorming. Een ontwikkeling die naadloos aansluit bij het nieuwe bestuursakkoord 2006-2010 ‘Meer voor de mensen’. Want meer ‘voor’ de mensen doen, betekent ook meer ‘met’ de mensen doen.

Het Maastricht-panel bestaat uit inwoners van Maastricht. Panelleden worden enkele malen per jaar benaderd om deel te nemen aan een onderzoek over diverse onderwerpen die betrekking hebben op de stad Maastricht of op de woonbuurt. Het invullen van een onderzoek neemt naar verwachting zo’n tien tot vijftien minuten in beslag.

Om een representatief panel voor de stad Maastricht in te richten wordt bij de samenstelling en werving van het panel nadrukkelijk rekening gehouden met de samenstelling van de Maastrichtse bevolking. Bij de inschrijving worden kenmerken gevraagd zoals leeftijd, geslacht en postcode. Als bepaalde leeftijdsgroepen of buurten ondervertegenwoordigd zijn dan wordt hier gericht actie op ondernomen.
Provincie:
Tag(s):