woensdag, 10. mei 2006 - 8:04

Maastrichts Mooiste gaat alle records breken

Maastricht

Terwijl de grootste stroom van met name kinder- en bedrijvenloopinschrijvingen nog moet binnenkomen, telt de organisatie van het grootste Limburgse wandel- en hardloopevenement een maand voor aanvang al 2.000 voorinschrijvingen. Dat is bijna 50% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

De meeste inschrijvingen voor het evenement, dat plaatsvindt op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni moeten nog binnenkomen.

Maastrichts Mooiste ligt volgens organisator Gerrino Mulder op koers om alle records te breken. Het doel in 2006 is 7.000 deelnemers. ‘Het is mooi om in Zuid-Limburg een evenement te hebben dat durft ambitie te tonen. Natuurlijk profiteren wij net als andere evenementen ook mee van de zogenoemde tweede loopgolf die over Nederland spoelt. Bijna iedereen doet tegenwoordig wel iets aan hardlopen of wandelen en wat is dan leuker dan in het weekend met vele andere liefhebbers aan een spectaculair evenement meedoen.’

De provincie Limburg profiteerde volgens Mulder tot nu toe bescheiden mee van de onstuimige groei van de loop- en wandelsport. ‘Waarom dat zo is, is niet geheel duidelijk. Maar evenementen als de Parelloop, de Venloop, de MGL-Chemelotloop en Maastrichts Mooiste laten de afgelopen tijd zien dat Limburg ook mee wil tellen. We zijn nog lang niet zover als evenementen als de Zevenheuvelenloop of de Dam tot Damloop, met vele tienduizenden deelnemers, maar er is niets mis mee om daar van te dromen. Waarom zou dat in Maastricht ook niet kunnen?’

Voorinschrijven voor Maastrichts Mooiste kan nog tot het eind van de maand via www.maastrichtsmooiste.nl. Op de dag zelf is na-inschrijven ook mogelijk, maar dat is iets duurder.

Een belangrijk deel van het succes van Maastrichts Mooiste ligt volgens Mulder in de trainingsprogramma’s die in de maanden voorafgaand aan het evenement door de trainings-coördinatoren Roland Harmsen en Stephan Nolte zijn opgezet. Hieraan wordt inmiddels massaal deelgenomen door basis-scholieren, middelbare scholieren, beginnende hardlopers en bedrijven.

Vorige week is de organisatie met veel succes een proefproject gestart, waarbij training wordt gegeven aan kinderen van 4 – 12 jaar op een vijftal buitenschoolse opvanglokaties (BSO’s) in de stad. Ook de komende weken gaan deze nog door, op BSO’s en vervolgens op de atletiekbaan van sportpark Jekerdal.

De organisatie wil hiermee in totaal zo’n 500 kinderen aan het sporten te krijgen. Op zondagochtend 11 juni verwacht de organisatie dat zo’n 2.000 kinderen van 4 – 12 jaar voor het goede doel Wereld Natuur Fonds zullen lopen.

Meer informatie over Maastrichts Mooiste, programma’s, inschrijfmogelijkheden, foto’s en trainingsprogramma’s zijn te vinden op www.maastrichtsmooiste.nl.
Provincie:
Tag(s):