woensdag, 28. juni 2006 - 17:06

Makelaar biedt huurwoningen aan met satelliet-beelden

Rotterdam

Wonen MVM in Rotterdam is de eerste makelaar die met behulp van de satellietbeelden van Google Earth woningen via internet te huur of te koop aanbiedt. Vanuit de satelliet kan de potentiele huurder precies zien in welke wijk de woning staat tot op een paar honderd meter vanaf de grond. Ook winkels en bedrijven kunnen nu op deze satellietbeelden reclamespotjes laten plaatsen.

Een kleine stap in de ontwikkeling van internet, maar een geweldige sprong voor de Nederlandse makelaarswereld - waar een ware oorlog woedt om de beste posities op internet.

Het heeft de afgelopen weken honderden uren gekost om de site aan te passen. "Maar het resultaat mag er wezen", zegt directeur André Kleijn. "Het idee is de woningzoekende zoveel mogelijk informatie visueel, driedimensionaal aan te leveren. Via verschillende layers over het satellietbeeld kun je straks ook zien waar de dichtsbijzijnde metro is, de buslijnen, de kruidenier en noem maar op. De mogelijkheden zijn enorm."

Wonen M.V.M. is nu al meer dan drie jaar op internet actief en heeft al direct in het begin gemerkt hoe internet helpt het aanbod efficient bij de klant te brengen. Het aantal uren aan de telefoon is drastisch gedaald terwijl het aantal klanten per uur flink gestegen is. "Wie dat wil heeft via ons al binnen een dag een nieuwe woning. Vroeger duurde dat toch gauw enkele weken en dat was een ramp voor slachtoffers van brand of andere noodsituaties."

De samenwerking met Google biedt Wonen M.V.M. nu de mogelijkheid wereldwijd vastgoed te huur en te koop aan te bieden. Klanten zijn niet alleen de woningzoekenden maar ook makelaars, investeerders en bijvoorbeeld bezitters van vakantiewoningen. De persoonlijke bemiddeling blijft beperkt tot de regio Rotterdam, daarbuiten kan men zelf een makelaar zoeken via de advertenties op de site.
Categorie:
Tag(s):