dinsdag, 11. april 2006 - 9:42

Makkelijke tweede dag voor Team Zwitserleven Boot/Dercksen

Palma de Mallorca

Team Zwitserleven Booth/Dercksen had een makkelijke tweede dag tijdens de Princess Sofia Cup voor de kust van Mallorca. Bij een noordenwind van vijftien tot twintig knopen wisten de Nederlanders op maandag 10 april 2006 twee overwinningen te pakken.

Na vijf gevaren races staan Mitch Booth en Herbert Dercksen op de vijfde plek in het klassement van 41 olympische Tornado’s (catamarans). De Fransen Yann Guichard en Alexandre Guyader gaan aan de leiding.

“Met die sterke wind wordt het makkelijker voor ons�, zei Dercksen na afloop. “We zijn wat zwaarder en die extra kilo’s maken veel uit als het goed doorwaait. We gaan dan gewoon harder dan de rest.� De condities waren ook stabiel te noemen, wat de tactiek ten goed kwam. Dercksen: “Één kant van het veld was steeds het beste en wij kozen elke keer goed.� Team Zwitserleven Booth/Dercksen startte de dag met een derde plaats en sloot vervolgens af met twee zeges.

De eerste wedstrijddag verliep minder voorspoedig. Door een zeer wisselvallige wind in sterkte en richting, waren er enorme verschillen op de baan. Booth en Dercksen zaten twee maal aan de zijde waar de druk in de zeilen totaal wegviel. Dercksen: “Dat was een rare dag, maar dat was natuurlijk voor iedereen zo.� Het resultaat was een 21ste en 22ste positie.
Categorie:
Tag(s):