dinsdag, 19. september 2006 - 13:16

Man aangehouden na bedreiging politiemensen

Vriezenveen

De politie ging op maandag 18 september omstreeks 23.00 uur naar een brandje in een tuin aan de IJsvogel in Vriezenveen. De 43-jarige bewoner was in zijn achtertuin in een afvalton diverse materialen aan het verbranden, waaronder rubberachtige matten. De buurt ondervond enorme hinder van de rook- en stankoverlast die daarmee gepaard ging.

De brandweer bluste de brand en waarschuwde de agenten dat de 43-jarige, die nog in de tuin stond, een scherp voorwerp in zijn handen hield.

Toen de politiemensen de man daar op aanspraken, zagen zij dat de man twee messen in zijn handen hield. Hij weigerde de messen af te geven en bedreigde daarop zelfs de agenten door met de messen te zwaaien. Na gebruik van pepperspray konden de agenten de man overmeesteren en hem de messen afhandig maken. Daarop is hij aangehouden wegens bedreiging en werden de messen in beslag genomen.
De verdachte is voor nader verhoor ingesloten. Hij zal tevens gehoord worden over de illegale vuilverbranding. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):