maandag, 23. oktober 2006 - 13:16

Man aangehouden voor geweldpleging De Brink

Deventer

Zaterdag jl. is een 34-jarige Deventernaar aangehouden voor de ernstige geweldpleging op een terras op de Brink, op zaterdagavond 14 oktober jl. Hij is ingesloten en wordt gezien als één van de medeplegers.

Hij maakte deel uit van de groep belagers die een groepje mannen mishandelde die op het terras zaten. Daarbij werd excessief veel geweld toegepast. Een 29-jarige man uit Deventer raakte hierbij zwaar gewond en liep darbij enkele messteken in zijn rug op. Bij de mishandeling werd met terrasmeubilair gegooid en geslagen.

Beide groepjes werden gevormd door voornamelijk mannen van Turkse afkomst. Ik de groep belagers bevond zich één blanke man van naar schatting 25 jaar, met en breed en krachtig postuur. Hij heeft een bol gezicht en kort blond haar. Het speciaal geformeerde rechercheteam van de politie is nog steeds op zoek naar deze man.

Ook is de politie nog steeds op zoek naar een getuige, een naar schatting 20-jarige man met een stevig postuur. Hij droeg die avond een lichtblauwe jas en een pet. Hij kan waarschijnlijk meer vertellen over de wegrennende groep belagers, die na de mishandeling de Brink verliet.

Nog steeds vraagt de politie aan eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Voor anonieme informatie belt u met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):