dinsdag, 19. september 2006 - 12:17

Man bedreigt scholieren

Nijmegen

Maandagmiddag werd bij de politie gemeld dat er een man bij de ingang van een school in de Nijmeegse wijk St. Anna bier stond te drinken. Nog voor de komst van de politie was de man in een gearriveerde auto gestapt. Zowel de bestuurder van die auto als de man waren nu beiden aan het bierdrinken.

De politie trof de auto met de beide mannen aan en zag dat de passagier zich in de auto voorover boog en kennelijk iets verborg. Beide mannen gaven toe dat zij aan het bierdrinken waren. Terwijl de agent met de beide mannen in gesprek was verzamelden tientallen scholieren om de auto om de activiteiten te bekijken.

De agent noteerde de naam van de bestuurder, een 35-jarige man uit Beekbergen en vroeg de bierdrinkende passagier om zijn legitimatiebewijs. Dat kon hij niet tonen.

Plotseling stapte de bestuurder uit de auto met een ijzeren staaf in zijn hand. Daarmee bedreigde hij schreeuwend de scholieren. Nadat er assistentie was gekomen werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ijzeren staaf werd in beslag genomen.

Tegen de man is ter zake van overtreding van de wapenwet proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):