maandag, 1. mei 2006 - 18:21

Man bekneld met hoofd onder vrachtwagen

Oosterhout

Bij een bedrijfsongeval op de Industrieweg in Oosterhout raakte een 47-jarige Poolse uitzendkracht levensgevaarlijk gewond. Het slachtoffer was op maandagochtend 1 mei rond 09.00 uur op het buitenterrein van het bedrijf bezig met het geven van instructies tijdens laad- en loswerkzaamheden. Op dat moment werd hij van achteren aangereden door een vrachtwagen, die bestuurd werd door een 25-jarige Poolse uitzendkracht.

Bij deze aanrijding raakte het hoofd van het slachtoffer overreden door de wielen van de (ongeladen) vrachtauto. Omdat er sprake was van een levensbedreigende situatie kwamen twee ambulances en de traumahelikopter ter plaats. Een traumateam heeft de man ter plaatse gestabiliseerd waarna hij met spoed overgebracht werd naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg. Daarbij is de ambulance geëscorteerd door een motoragent om de weg vrij te maken.

Personeel van de Unit Forensisch en Technisch onderzoek van de politie Midden en West Brabant onderzoeken op verzoek van de Arbeidsinspectie de toedracht van dit ongeval. De politie heeft, samen met een inspecteur van de Arbeidsinspectie, en met behulp van een tolk in de Poolse taal, de veroorzaker van het ongeval uitgebreid verhoord.
Provincie:
Tag(s):