zaterdag, 1. april 2006 - 17:27

Man en hond kopje onder langs de snelweg

A7

Zaterdagmiddag rond 14.00 uur is een automobilist langs de A7 Bolsward-Afsluitdijk met zijn auto over de kop in een sloot geraakt . De bestuurder raakte ter hoogte van Schettens door nog onbekende reden de macht over het stuur kwijt. De wagen raakte vervolgens in de slip en belandde in het water.

Er werd meteen groot alarm geslagen en diverse hulpdiensten van o.a. brandweer Bolsward en de duikploegen van Harlingen en Sneek spoedden zich naar de plaats van het ongeval. De bestuurder kon op eigen kracht uit het voertuig komen en zich zo redden van de verdrinkingsdood, Hiervoor moest hij over de stoelen klimmen om zo via de kofferbak de auto te verlaten. Vervolgens is de man opnieuw in zijn auto ingeklommen om zijn hond te redden.

Volgens de brandweer heeft de man enorm geluk gehad dat hij geen ernstig letsel aan dit ongeval heeft overgehouden. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de rechterrijstrook van de A7 enige tijd afgesloten, zodat een bergingsbedrijf het voertuig kon takelen en afvoeren.
Provincie:
Tag(s):