woensdag, 27. september 2006 - 12:00

Man ernstig mishandeld; politie zoekt getuigen

Enschede

Op dinsdag 26 september werd omstreeks 21.35 uur een ernstige mishandeling gemeld bij de politie. Deze mishandeling vond plaats aan de Groot Bruninkstraat, op het fietspad aan de achterzijde van de woningen aan de Boerskottenhoek in Enschede. Het slachtoffer, een 51-jarige Enschedeër, wandelde op dat moment met zijn hond op genoemde plaats, toen hem twee mannen tegemoet liepen. Een van de mannen sloeg de 51-jarige met een stuk hout tegen zijn hoofd en lichaam.

De tweede man hield een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gericht op de 51-jarige en dreigde hem daarmee dood te schieten. De 51-jarige ging er toen hardlopend vandoor en kwam met een bloedend hoofd en verward bij zijn woning aan. Daarop is een ambulance gebeld en werd de man voor behandeling en onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets hebben gezien of weten wie de daders van deze ernstige mishandeling zijn. Eventuele getuigen kunnen zich telefonisch melden bij de politie in Enschede Zuid via het nummer 0900-8844 of via Bel Misdaad Anoniem, nummer 0800-7000.

Het signalement van de daders luidt:
Dader 1: ongeveer 20-jarige man, blank Zuid-Europees type, ongeveer 1.70m lang, gezet postuur, een rond hoofd en wild uitstaand haar, lange stekels. Hij droeg donkere kleding.
Dader 2: ongeveer 20 jaar oud, ongeveer 1.80m lang, tenger postuur en hij droeg eveneens donkere kleding.

Tevens werd in de directe omgeving een derde persoon op een fiets gezien door de 51-jarige. Deze persoon was voor en na de mishandeling door de 51-jarige aangesproken. Het is niet duidelijk of deze persoon iets met de mishandeling te maken heeft. Om dit uit te sluiten, zou de politie ook graag in contact komen met deze persoon of met mensen die deze persoon menen te kennen.

Het signalement van deze derde persoon luidt:
Ongeveer 20-jarige blanke man, ongeveer 1.70m lang, blond haar. Hij sprak beschaafd Nederlands en was gekleed in een spijkerbroek, een donkere stoffen jas en donkere sportschoenen. De man verplaatste zich op een fiets.

De politie heeft onmiddellijk een buurtonderzoek ingesteld. Een team van vier rechercheurs werkt momenteel aan deze zaak.
Provincie:
Tag(s):