woensdag, 29. maart 2006 - 11:43

Man gaat radarinstallatie te lijf

Utrecht

Op dinsdag 28 maart ging een agressieve man een mobiele radarinstallatie te lijf. Aan het begin van de avond werd op de Gansstraat met een mobiele radarinstallatie een snelheidscontrole gehouden. Een passerende voetganger kon dit kennelijk niet erg waarderen en besloot de installatie te lijf te gaan en schopte deze om. Dit werd gezien door twee politiemensen van het Bureau Verkeer onder Controle. Zij hielden de verdachte direct aan en verzochten de komst van een andere politie-eenheid om de verdachte over te brengen.

Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. Ook tijdens de rit naar het hoofdbureau ging de verdachte dusdanig te keer, dat de politiemensen zich genoodzaakt zagen met zwaailicht en sirene te rijden. De verdachte gaf meerdere kopstoten tegen een zijruit, maar de ruit bleef heel.

De door hem omver getrapte radarinstallatie bleek aan de buitenzijde behoorlijke schade te hebben opgelopen. Of het apparaat ook inwendig schade heeft opgelopen, wordt nog uitgezocht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):