donderdag, 2. maart 2006 - 10:20

Man geslagen met honkbalknuppel na sneeuwballengevecht

Maarssen

Woensdagmiddag liep een 66-jarige man uit Maarssen over de Kuyperstraat en zag daar drie jongens lopen. Eén van hen gooide een sneeuwbal naar de man. Die liep aanvankelijk door, maar toen hij even later weer langs de jongens liep, gooide hij een sneeuwbal naar hen. Er ontstond een sneeuwballengevecht, waarbij over en weer met sneeuwballen werd gegooid. Op een gegeven moment liep het echter uit de hand en ontstond een handgemeen tussen één van de jongens en de man.

Daarbij pakte de man de jongen beet en peperde hem stevig in met sneeuw. Daarna liep de man weg en zag dat er nog iets achter hem aan werd gegooid. Het jongetje ging naar huis en klaagde bij zijn moeder. Toen de 33-jarige vader van het jongetje, in de loop van de middag van het gebeuren hoorde, besloot hij naar de woning van de man te gaan.

Dat deed hij, waarbij een woordenwisseling tussen de mannen ontstond. Toen de vader vervolgens wegliep, werd hij door de 66-jarige man met een honkbalknuppel tegen zijn hoofd geslagen. Hij kwam ten val en werd nog meerdere malen geslagen. Door een getuige werd de verdachte bij het slachtoffer weggetrokken.

Het slachtoffer reed met de getuige naar het politiebureau. Daar werd een ambulance besteld en werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Door politiemensen werd de 66-jarige verdachte aangehouden voor poging tot zware mishandeling. Hij is voor verhoor ingesloten. Het slachtoffer mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. Hij deed aangifte van poging tot zware mishandeling.
Provincie:
Tag(s):