woensdag, 8. maart 2006 - 20:02

Man gooit met eieren

Almelo

Dinsdag 7 maart kwam omstreeks 11.45 uur een melding binnen van een bedreiging aan de Rotsduif in Almelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar het volgende gebeurd bleek te zijn. Een 55 jarige man uit Almelo parkeerde zijn auto aan de Rotsduif om met zijn vrouw en dochter even de school binnen te gaan om te stemmen.

Een 32 bewoner uit die straat verzocht de 55 jarige om zijn auto weg te zetten omdat de parkeerplaats alleen door vergunningshouders gebruikt mag worden. Hij zei vaker overlast te ondervinden van mensen die voor zijn woning auto’s parkeerden zonder dat zij daarvoor een vergunning hadden. De 55 jarige man zei dat hij maar een paar minuten nodig had en liep met zijn vrouw en dochter de school binnen.

Kort daarna zag een getuige dat de 32 jarige man iets op de geparkeerde auto gooide en sprak de man hierop aan. De 32 jarige bedreigde hem daarop verbaal met de dood. Kort daarna kwam de 55 jarige man samen met zijn familieleden bij de auto terug en zag dat er eieren op zijn auto waren had gegooid. Op de motorkap was hierdoor een kras ontstaan.
De 32 jarige bedreigde vervolgens ook de 55 jarige man en zijn gezin.
De politie hield de 32 jarige man staande, maar de verdachte liep daarop weg. Even later in een van de woningen aan de Rotsduif aangehouden.
Zowel de 55 jarige man en de getuige, een 49 jarige Almeloër, deden aangifte.
De 32 jarige werd aan het bureau gehoord en mocht daarna naar huis. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Provincie:
Tag(s):