vrijdag, 27. oktober 2006 - 18:17

Man goot benzine over zichzelf en vriendin

Tilburg

De politie verdenkt een 31-jarige Tilburger van poging tot doodslag, poging tot brandstichting en de bedreiging van zijn 23-jarige vriendin. Hij zou haar en zichzelf donderdag in een opbergkast van zijn woning aan de Sibeliusstraat overgoten hebben met benzine. Daarna raakten beiden onwel.

Familieleden sloegen alarm toen zij een benzinelucht roken bij en in de flat. Zij forceerden de bergkast en troffen daarin de 31-jarige Tilburger en zijn 23-jarige vriendin aan die onwel geworden waren ten gevolge van het inademen van benzinedampen. Het tweetal werd door de ambulancedienst overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis.

Na behandeling mochten zij het hospitaal weer verlaten. De brandweer heeft ter plaatse metingen verricht, hierbij bleek geen explosiegevaar te zijn. De technische recherche heeft in de woning een sporenonderzoek ingesteld.

De verdachte verklaarde dat hij relatieproblemen heeft met zijn vriendin. Gisteren waren zij terug gekomen van vakantie. Hij had zichzelf en zijn vriendin opgesloten in een bergkast om daarover te praten. Vervolgens besprenkelde hij haar en zichzelf met benzine. Hierdoor raakten zij beiden bedwelmd, maar werden gelukkig nog door familieleden bevrijd.

De recherche stelt een nader onderzoek in naar deze zaak. De verdachte wordt maandag 30 oktober voorgeleid aan de rechter- commissaris.
Provincie:
Tag(s):