woensdag, 22. februari 2006 - 20:50

Man komt om bij explosie

Gorichem

Bij een melkpoederfabriek aan de Timorstraat in Gorichem is woensdag in de namiddag een man om het leven gekomen. De man, die voor een extern bedrijf werkzaam was, deed onderhoud aan een opslagtank waarbij een explosie plaats vond. De toegesnelde hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, konden niets meer voor de man doen.

Rond 17.00 was de man samen met een collega op het terrein van de fa. Promelca bezig om de bodem van de opslagtank te vervangen. Deze is gemaakt van roestvrijstaal en moest met een plasmabrander verwijderd worden. De tank was op dat moment leeg maar is normaal gevuld met lactose. Door nog onbekende oorzaak vond er tijdens het branden een explosie plaats. Op het moment van de explosie was er één man in de tank aanwezig die aan de gevolgen hiervan overleed. Zijn collega stond op dat moment naast de opslagtank en bleef ongedeerd.

Het reglement van het bedrijf schrijft voor dat er ook iemand van Promelca toezicht moet houden bij werkzaamheden. Deze werknemer stond ook naast de tank en ademde vrijgekomen rook in. Uit voorzorg is de man overgebracht naar een ziekenhuis. De technische recherche en de arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de toedracht van dit drama.
Provincie:
Tag(s):