vrijdag, 10. november 2006 - 13:32

Man maakt gevaarlijke rit door Almelose binnenstad

Almelo

Politiemensen die donderdag tijdens de koopavond om ongeveer 20.00 uur, te voet surveilleerden op de Schuttenstraat, gaven op de kruising met de Grotestraat een stopteken aan een automobilist die een geslotenverklaring negeerde. De automobilist stopte niet en reed, gezien de omstandigheden ter plaatse, met veel te hoge snelheid door.

Hij laveerde met zijn auto tussen het winkelend publiek door waarbij diverse mensen aan de kant moesten springen om niet te worden aangereden. Kenteken en merk van de auto konden worden doorgegeven en even later werd de auto door surveillerende politiemensen gesignaleerd op de Hofkampstraat.

Na een korte achtervolging reed de bestuurder zich aan de achterzijde van een horecabedrijf aan de Laan van Preston klem. Daar werd de 29-jarige bestuurder uit Wierden aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij in de loop van de avond voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.

Aan het bureau bleek dat hij de auto zonder toestemming van een familielid in Hoogeveen had meegenomen. Van deze joyriding is door dit familielid aangifte gedaan. De man wordt maandag bij justitie voorgeleid.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die de automobilist in het centrum van Almelo hebben zien rijden en die mogelijk ook aan de kant hebben moeten springen om niet te worden aangereden. Zij worden verzocht contact op de nemen met de afdeling Almelo van de politie Twente, te bereiken onder nummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):