dinsdag, 17. januari 2006 - 12:02

Man met kabelslot geslagen

Enschede

Op maandag 16 januari werd omstreeks 19.55 uur een mishandeling gemeld op het Stationsplein in Enschede. Een 31 jarige Enschedeër wachtte de politie daar op en wenste aangifte te doen tegen twee onbekende mannen, die hem zojuist met een kabelslot hadden geslagen.

Aanleiding was een voorval eerder die avond, waarbij de 31 jarige en de twee verdachten betrokken waren geweest bij een schermutseling met twee andere personen op een scooter. Daarbij had de 31 jarige partij getrokken voor die andere personen, die bekenden van hem waren. Hier was de politie ook bij geroepen. Er was op dat moment echter geen reden om een escalatie te vrezen. Bovendien waren die andere personen op de scooter al weggereden voor dat de politie ter plaatse was.

Nadat de politie vertrokken was keerden de twee verdachten zich tegen de 31 jarige, hetgeen uitmondde in de genoemde mishandeling.

De politie wist daardoor wel om welke twee mannen het nu ging en zocht in de binnenstad naar de beide verdachten. De politie trof de verdachten, een 16 en een 20 jarige Almeloër aan op de Noorderhagen. De 20 jarige had een plastic tas met daarin een kabelslot in zijn hand.

Het tweetal werd daarop aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor ingesloten.
Provincie:
Tag(s):