vrijdag, 30. juni 2006 - 9:03

Man met scootmobiel verongelukt

Putten

Een 89 jarige man uit Nijkerk is woensdagmiddag bij een verkeersongeluk in Putten om het leven gekomen. Het ongeval vond omstreeks 15.20 uur plaats op de kruising van de Nijkerkerstraat met de Meskampersteeg en de Vleessteeg.

Het slachtoffer stak met zijn scootmobiel vanaf de Vleessteeg plotseling de kruising met de Nijkerkerstraat over en werd daarbij aangereden door een vrachtwagen, die vanuit de richting Nijkerk naderde.

De vrachtwagen, geladen met zand, werd bestuurd door een 43-jarige man uit Putten. Hij kon ondanks uitwijken en remmen de aanrijding niet voorkomen. De bestuurder van de scootmobiel is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.

De vrachtwagenchauffeur botste door de uitwijkmanoeuvre nog tegen een lantaarnpaal en een mast van een waarschuwingsbord 'u rijdt te snel'.

Hierdoor verbrijzelde de voorruit van de vrachtwagen en raakte de chauffeur door glassplinters licht gewond aan zijn arm. Medewerkers van de gearriveerde ambulance hebben de chauffeur ter plaatse behandeld.

Het doorgaande verkeer werd –mede ten behoeve van het technische onderzoek-geruime tijd omgeleid.
Provincie:
Tag(s):