vrijdag, 10. maart 2006 - 16:38

Man misbruikt tientallen jongens

Amsterdam

Een 39-jarige man uit Amsterdam is afgelopen week aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van jongens in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Het misbruik vond met name in Amsterdam, elders in Noord-Holland en in het oosten van het land plaats. Dit gebeurde in de periode van 1984 tot heden.

De man, die net als de meeste van zijn slachtoffers bij een sportvereniging in Noord-Holland zat, is in verzekering gesteld. Hij heeft tijdens zijn verhoren bekend, waarbij tijdens het onderzoek in totaal ongeveer 25 gevallen van misbruik aan het licht zijn gekomen. Hij is vrijdag voor een rechter-commissaris geleid.

De zaak kwam aan het licht toen de 39-jarige man in het najaar van vorig jaar in Amsterdam-Zuidoost werd belaagd en gestoken door drie jongens. Deze jonge verdachten zijn later aangehouden. Zij verklaarden slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik gepleegd door de man die ze hadden aangevallen. Onder supervisie van een officier van justitie stelden rechercheurs van het Bureau Zedenpolitie een uitgebreid onderzoek in. Dit heeft inmiddels geleid tot een 11-tal aangiften tegen de verdachte die inmiddels is gearresteerd.
Provincie:
Tag(s):