woensdag, 8. maart 2006 - 11:53

Man mishandeld vrouwen

Utrecht

Vier vrouwen zijn mishandeld in de omgeving van de Van Lieflandlaan. De politie is op zoek naar vermoedelijk één en dezelfde man die hier verantwoordelijk voor is. Op zaterdagavond 4 februari 2006, omstreeks 20.20 uur, werd een 26-jarige vrouw uit Utrecht in de lift van haar appartementencomplex aan de Van Lieflandlaan ernstig mishandeld door een onbekende man. Hij sloeg haar met een hard voorwerp op het hoofd en beroofde haar van haar spullen.

Op zaterdag 25 februari 2006, om 21.55 uur, werd een 20-jarige vrouw uit Utrecht op de fiets lastig gevallen door vermoedelijk dezelfde man. Hij mishandelde haar. Dit keer gebeurde het op de Frits Coerslaan. Het zou kunnen dat een lange, brildragende man die zijn hond uitliet, hiervan getuige is geweest.

Eerder die avond, om 21.40 uur werd een vrouw op haar fiets achtervolgd door mogelijk dezelfde man. Zij fietste van de Kardinaal de Jongweg, via het Willem van Noortplein naar de Weerdsingel en zocht nog hulp van twee mannen. Helaas zijn deze twee getuigen tot nu toe onbekend gebleven bij de politie.

De politie houdt tijdens dit onderzoek ook rekening met twee soortgelijke incidenten die op zaterdagavond 10 en in alle vroegte op zondag 11 september 2005 plaatsvonden in de omgeving van de Van Lieflandlaan en de Willem Schuylenburglaan. De twee vrouwen werden hierbij ook benaderd en grof mishandeld.

Mensen met informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaken, kunnen Team Grootschalige Opsporing Opaal van de Politie Utrecht bellen, tel. 0900-8844 (lokaal tarief) of het gratis nummer voor tip naar aanleiding van Opsporing Verzocht tel. 0800-6070.
Provincie:
Tag(s):