maandag, 4. september 2006 - 15:01

Man na inbraak op gestolen fiets aangehouden

Haaksbergen

Maandagmorgen omstreeks 01.50 uur werd er een inbraak gemeld bij een school aan de Hasseltweg in Haaksbergen. Later bleken twee pc’s te zijn ontvreemd. Een getuige had gezien dat twee mannen daarbij in een auto waren weggereden. Deze auto werd even later door surveillerende politiemensen gesignaleerd en een achtervolging werd ingezet.

Door onverantwoord rijgedrag van de bestuurder van deze auto en om geen andere personen in te brengen, hebben de poltiemensen de achtervolging gestaakt. In de loop van de nacht werd de auto aangetroffen aan de Ypelobrink in Enschede en is afgesleept.

Omstreeks 03.15 uur werd op de Enschedesestraat in Haaksbergen een man op een fiets gesignaleerd. Het signalement van de man vertoonde veel overeenkomsten met een van de twee personen die betrokken waren bij de inbraak in de school en in de auto waren gezien. Deze fietser, een 20-jarige Enschedeër, werd gecontroleerd en bleek een fiets te besturen die hij even daarvoor had gestolen bij het busstation in Haaksbergen. Hierop is hij aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van de maandag is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
De identiteit van de tweede verdachte is intussen bekend en naar hem wordt gezocht.
Provincie:
Tag(s):