woensdag, 15. februari 2006 - 12:02

Man neergeschoten bij gemeentehuis Bladel

Bladel

Een politieman heeft woensdagochtend rond 10.00 uur in het gemeentehuis aan de Markt in Bladel een 45-jarige man uit Bladel neergeschoten. De politie kreeg vanuit het gemeentehuis een assistentie-aanvraag, omdat een man problemen veroorzaakte. De politie is met enkele mensen ter plaatse gegaan.

Een medewerker van de gemeente was, op het moment dat de politie er was, in gesprek met de man. Dat gebeurde in een kamer in het gemeentehuis. De man had op dat moment een wapen bij zich. Na geruime tijd kwam de man buiten de kamer en twee politiemensen deelden de man mede dat hij was aangehouden. De man was het daar niet mee eens en wilde niet meegaan.

In het vervolg van de gebeurtenissen heeft één van de politiemensen de man neergeschoten. De man is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij is behandeld aan zijn verwonding. De man is niet in levensgevaar.

Volgens de geldende procedures is de Rijksrecherche ter plaatse gekomen. Zij doen onderzoek naar de vraag of de politieman zich binnen het kader van de geweldsinstructie heeft gedragen.
Provincie:
Tag(s):