vrijdag, 19. mei 2006 - 18:05

Man opgepakt na zeven aanrandingen

Bovenkarspel

De politie van Noord-Holland heeft met de aanhouding van een 20-jarige man uit Bovenkarspel zeven zedenzaken opgelost. De verdachte, die de zaken heeft bekend, wordt momenteel door de politie vast gehouden in afwachting van behandeling van de zaak voor de rechter.

De incidenten vonden plaats vanaf half november 2005, dit laat de politie vrijdag weten. Vrouwen werden door de man vastgepakt het struikgewas ingetrokken en vervolgens aangerand. Ook werden enkele slachtoffers door de man beroofd. De zaak kwam aan het rollen op zondag 23 april toen de verdachte toesloeg in Bovenkarspel.

Bij dit incident kreeg de politie de beschikking over een foto waarop de verdachte duidelijk te zien was. De politie stelde een passantenonderzoek in waar voorbijgangers en bezoekers van een winkelcentrum (met name jeugd) werd gevraagd of zij de man herkenden. De verdachte werd tijdens het passantenonderzoek herkend. Hij kon op 27 april in zijn woning worden aangehouden. Tijdens het verhoor bekende hij zeven zaken die allen in de omgeving Bovenkarspel waren gepleegd. Van deze zaken bleek er in zes gevallen aangifte te zijn gedaan. Van de zevende zaak is geen aangifte op melding bij de politie bekend.
Provincie:
Tag(s):