donderdag, 13. april 2006 - 12:18

Man pleegt te vuur en te zwaard verzet

Oene

Een 57-jarige man uit Oene heeft dinsdagmorgen in zijn woning met een bijl en vuur zich verzet tegen zijn aanhouding door de politie. De man diende te worden aangehouden op verdenking van een in februari dit jaar gepleegde vernieling van een gemeentelijke riool-pompkast vlakbij zijn woning.

Door de vernieling functioneerde het riool in de buurt niet meer. Bij een poging de pomp te repareren, werden de monteurs door de man bedreigd.

Bij eerdere bemiddelingen tussen de man en de politie weigerde hij alle medewerking. In overleg met de officier van justitie, werd besloten de man aan te houden.

Toen de politie dinsdagmorgen bij de woning van de man arriveerde bedreigde hij hen vanuit zijn woning met een bijl.
Nadat er politieassistentie was gearriveerd en men zijn woning binnen wilde gaan, stichtte hij vlak bij de toegangsdeur brand in zijn woning.

De politie zag kans om de man veilig uit zijn woning te halen en over te brengen naar het bureau. De brand bleef beperkt en kon door de politie met een poederblusser en een emmer water snel worden geblust. De brandweer werd gealarmeerd en heeft nog enige nabluswerkzaamheden verricht. De man werd voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):