maandag, 30. oktober 2006 - 17:03

Man ramt bedrijfspand met busje na ruzie

Amsterdam

Maandagmiddag raakten een 31-jarige man zwaargewond en een 26-jarige man lichtgewond nadat een onderlinge ruzie uit de hand was gelopen. De 31-jarige man, die met een bestelbusje een bedrijfspand ramde en naar binnen reed, is opgenomen in een ziekenhuis. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Rond 13.30 uur liep een onderlinge ruzie in een bedrijfspand aan de Johan Huizingalaan volledig uit de hand. Tussen drie mannen liepen de gemoederen zo hoog op dat er in het bedrijf een flinke vechtpartij ontstond. Op een gegeven moment haalde de 31-jarige bestuurder een bestelbus en ramde daarmee de gevel van het pand.

Toen het raam van het pand eruit lag, stuurde de man zijn busje naar het tweede raam en reed hier ook daar met volle snelheid tegenaan. Met zijn busje kwam hij vervolgens in het pand tot stilstand.

Gealarmeerde agenten troffen de bestuurder zwaargewond aan. Hij werd met ernstige verwondingen in een ziekenhuis opgenomen. Ook een van de andere mannen bleek gewond en moest zich laten behandelen. De drie mannen, allen werkzaam zijn bij hetzelfde bedrijf, zijn aangehouden en zullen door de recherche District West worden gehoord.

De aanleiding van de ruzie is nog niet duidelijk. Omdat er mogelijk sprake was van instortings-gevaar heeft de brandweer een onderzoek ingesteld. Ondanks de aanzienlijke schade aan gevel en inboedel was er geen sprake van instortingsgevaar.
Provincie:
Tag(s):