zondag, 19. november 2006 - 15:36

Man ramt politieauto en agent

Burgum

Een 32-jarige automobilist uit Burgum heeft zaterdagavond tijdens zijn aanhouding een kopstoot uitgedeeld aan een agent en zijn politievoertuig geramd.

Surveillerende agenten zagen de man op de Lageweg in een auto rijden met een defecte koplamp. Zij gaven ze de bestuurder een stopteken, maar dat werd door hem genegeerd. Hij bleef met te hoge snelheid zijn weg vervolgen, totdat hij bij zijn woning was aangekomen.

De agenten zetten hun dienstvoertuig achter dat van de automobilist, waarna deze vervolgens achteruit tegen de politieauto reed. De man weigerde uit zijn auto te komen, waarop hij werd met lichte dwang uit de auto gehaald.

Toen hem werd verteld dat hij was aangehouden, werd de man agressief en bedreigde de agenten. De man werd daarop geboeid in de politieauto gezet. Tijdens de rit naar het bureau gaf de verdachte een naast hem gezeten agent een kopstoot, die daardoor overigens geen noemenswaardig letsel opliep.

Op het bureau blies de man 600 ug/l., waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd en er voor diverse feiten proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De man is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):