dinsdag, 11. april 2006 - 10:42

Man rijdt in op politieman

Hellevoetsluis

De politie van het district De Eilanden heeft maandagmiddag, na een achtervolging, op de Kooilaan een 27-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. De man was eerder betrokken bij een mishandeling in een restaurant aan het Zuidfront en was daarna weggereden in een gestolen auto.

De bemanning van een politieauto signaleerde de verdachte in de auto op de Amnesty Internationallaan. De bestuurder negeerde een stopteken en daarna een afzetting.

Hij ging er vandoor en reed daarbij over fietspaden en trottoirs. Voorbijgangers moesten opzij springen om niet te worden geraakt. Tijdens de achtervolging werd op de Dierenriem een politieauto geramd. Nadat een politieman was uitgestapt reed de verdachte met zijn auto in op de politieman.

Hierop schoot de politieman met zijn dienstwapen op de auto. De verdachte raakte niet gewond. Hij reed verder maar kwam uiteindelijk op de Kooilaan tegen een boom tot stilstand. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Bij de achtervolging raakte een aantal politieauto's beschadigd. Een politieman liep, als gevolg van een aanrijding, lichte verwondingen op.
Provincie:
Tag(s):