zondag, 2. juli 2006 - 14:49

Man rijdt met gestolen auto tegen politieauto

Zwolle

Zaterdagmorgen omstreeks 01.45 uur werd een auto een stopteken gegeven op de N377. De bestuurder stopte niet en reed met hoge snelheid via Nieuwleusen naar de Lichtmis en daarna naar het industrieterrein de Hessenpoort in Zwolle.
Op de Nieuwleusenerdijk werd een politieauto gedeeltelijk op de rijbaan gezet om zodoende te trachten de bestuurder tot stoppen te dwingen.

De bestuurder reed echter tegen de politieauto aan. Door de botsing raakte het voertuig zodanig beschadigdzoveel dat hij niet verder kon rijden. Hierbij raakte ook de politieauto zwaar beschadigd. De bestuurder, een 26 jarige man uit Hoogeveen raakte bij de aanrijding gewond en overgebracht naar het ziekenhuis. In de auto werd een nep-vuurwapen aangetroffen.

In ziekenhuis werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. Na zijn behandeling werd hij overgebracht naar het bureau. Daar vertelde hij dat hij de auto op het station te Hoogeveen had gestolen.

In overleg met de officier van justitie kreeg hij een dagvaarding uitgereikt voor de diefstal van de auto. Voor de andere overtredingen wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):