zondag, 14. mei 2006 - 13:31

Man rijdt over voet motoragent en ramt politiebus

Almere

Een 25-jarige automobilist uit Almere is vrijdagnacht na een achtervolging in die plaats aangehouden. De man kreeg bij een alcoholcontrole een stopteken van een motoragent. In plaats van te stoppen, negeerde de man het stopteken van de agent. Deze kon zelf ternauwernood opzij kon springen om een aanrijding te voorkomen. Dit meldt de politie zondag.

Hij reed daarbij over de voet van de agent, waarna deze op zijn motor de achtervolging inzette. Dat deden ook twee collega’s in een politieauto.
Op de busbaan ter hoogte van de Hospitaalweg blokkeerde een hondengeleider van de politie met zijn bus de rijbaan, waarna de verdachte met hoge snelheid tegen de bus reed. Daarbij raakte de hondengeleider gewond aan zijn hand.

Ondanks meerdere vorderingen weigerde de verdachte uit zijn auto te komen. Bij zijn aanhouding werd de man gebeten door de politiehond. De motorrijder, de hondengeleider en de verdachte zijn voor hun verwondingen behandeld in het Flevoziekenhuis.

Na behandeling is de Almeerder ingesloten in het politiebureau. Nader onderzoek moet uitwijzen waarom hij er vandoor ging en of hij onder invloed verkeerde.
Provincie:
Tag(s):