zondag, 26. maart 2006 - 0:01

Man scheurt met auto ziekenhuis binnen

Hardenberg

Zaterdagmiddag rond 13.35 u. kwam er vanuit het ziekenhuis aan de Jan Weitkamplaan de melding dat een 46-jarige man uit Hardenberg met zijn auto het gebouw van het ziekenhuis was ingereden. De man had last van zijn maag en kwam voor behandeling daarvan bij de huisartsenpost in het ziekenhuis. Toen hij zich daar had gemeld wilde hij in het ziekenhuis worden opgenomen. De artsen zagen echter geen noodzaak in een opname van de man, maar daar was hij het absoluut niet mee eens. Hij begon agressief te worden, waarna hij door het ziekenhuispersoneel rustig naar de uitgang werd geleid.

Even later bracht de man opnieuw een bezoek aan het ziekenhuis, maar nu met zijn auto. Daarmee reed hij de hoofdingang van het ziekenhuis binnen om vervolgens door de hal van het ziekenhuis te scheuren. Via de schuifdeuren kwam hij tegen een pui tot stilstand. Een aantal bezoekers en personeelsleden van het ziekenhuis konden nog net voor de aanstormende auto wegspringen. Daarbij vielen geen gewonden.

De man bleek flink onder invloed van alcohol. Hij werd door de politie aangehouden. Bij een ademanalyse op het politiebureau blies hij 1090 ug/l. In plaats van een ziekenhuisbed werd hij opgenomen in het politiebureau en daar ingesloten.
Provincie:
Tag(s):