donderdag, 26. oktober 2006 - 10:51

Man schiet vanuit woning

Amsterdam

In de nacht van woensdag op donderdag werd in een pand aan de Wijttenbachstraat in Amsterdam een 50-jarige Amsterdammer gearresteerd, nadat er vanuit zijn woning met een vuurwapen was geschoten. In de woning werd een vuurwapen en munitie aangetroffen. De schutter is ingesloten. Bij de schotenwisseling raakte niemand gewond.

Rond 01.30 uur werd bij de politie gemeld dat er vanuit een woning op de Wijttenbachstraat met een vuurwapen enkele schoten waren gelost. Gealarmeerde agenten werden door getuigen gewezen op de woning van waaruit was geschoten. Onmiddellijk werd de omgeving afgezet en werd het arrestatieteam van de politie opgetrommeld.

Rond 04.00 uur viel het arrestatieteam het bewuste pand binnen en arresteerde een 50-jarige Amsterdammer. In de woning werd een vuurwapen en munitie aangetroffen. Over het motief of de aanleiding voor het vuurwapengeweld is nog weinig bekend. Waarschijnlijk ging hieraan een ruzie vooraf en waren de schoten gericht op een persoon waarmee de schutter kort daarvoor een woordenwisseling had gehad.

De recherche van Bureau Ondersteuning Oost onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen zich melden bij het onderzoeksteam via het telefoonnummer: 0 9 0 0 – 8 8 4 4
Provincie:
Tag(s):