zondag, 1. oktober 2006 - 17:09

Man sleurt bejaarde vrouw mee bij beroving

Dordrecht

Vrijdagmiddag is op De Vest in Dordrecht een 33-jarige man aangehouden, die kort daarvoor een 96-jarige vrouw op de Vriesestraat had beroofd. De vrouw liep met haar rollator met daarin twee boodschappentassen over de Vriesestraat toen er ineens een man aan kwam gelopen die een tas uit de rollator pakte. Omdat de vrouw de tassen aan haar pols had vastgemaakt, kwam zij ten val en werd enkele meters door de overvaller meegesleurd.

Omstanders renden achter de man aan. Een 26-jarige man uit Dordrecht probeerde de man tegen te houden. Daarbij liet de dader de tas vallen, maar rende verder. Meteen ging een 20-jarige man uit Utrecht achter de verdachte aan en hield hem vast tot de politie arriveerde. De 26-jarige man kwam bij zijn poging om de dader te pakken zelf ten val. Hij werd door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld. De vrouw raakte gewond aan haar linkerkheup. De man is in verzekering gesteld.

Eén van de agenten kreeg bij het ter plaatse gaan hulp van een onbekende man met een rood shirt die de agent achterop zijn fiets meenam en hem met grote snelheid tot bij de verdachte bracht.
Provincie:
Tag(s):