donderdag, 15. juni 2006 - 9:25

Man springt van eerste verdieping uit raam

Leeuwarden

De politie heeft afgelopen zaterdagavond een 37-jarige Leeuwarder op de Voorstreek aangehouden. De man was door een raam op de eerste verdieping van een woning aan de Voorstreek gesprongen. Hierbij raakte hij gewond.

Als eerste was een politieagent in opleiding die daar toevallig in zijn vrije tijd langs liep aanwezig, later werd hij door verschillende eenheden geassisteerd. De verdachte, die relatieproblemen had en zwaar onder invloed was van drugs en drank, had kort daarvoor in de woning ruzie gekregen met een 36-jarige plaatsgenoot. Uit angst wilde de 37-jarige vluchten, sloeg een ruit in en sprong uit het raam. De man liep daarbij snijwonden en een gebroken heup op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.
Omdat verschillende agenten bloedcontact met de man hebben gehad, zullen zij worden onderzocht op besmettelijke ziekten. De 37-jarige Leeuwarder heeft voor dat onderzoek bloed afgestaan. De man is om hem tegen zichzelf in bescherming te nemen, aangehouden. De man bleek overigens nog dertig dagen celstraf open te hebben staan.
Provincie:
Tag(s):