donderdag, 12. januari 2006 - 10:24

Man steek woning in brand terwijl vrouw slaapt

Tilburg

Het rechercheteam dat de brandstichting onderzoekt in een woning aan de Mullegenstraat heeft woensdag in zijn woonplaats een 56-jarige Tilburger aangehouden als verdachte in deze zaak. De vrouw van de verdachte raakte bij de brand ernstig gewond.

Op maandag 12 december jl. brak rond 19.30 uur brand uit in een woning aan de Mullegenstraat. Een van de bewoners, een 54-jarige vrouw sliep op dat moment op haar slaapkamer aan de achterzijde van de woning. Ze werd wakker door een sissend geluid. Vanwege de hitte en vlammen op de overloop is ze toen uit het slaapkamerraam naar beneden gesprongen. Ze werd met een ambulance overgebracht en opgenomen in een Tilburgs ziekenhuis. Het slachtoffer liep brandwonden op aan rug, gezicht en rechteronderarm. Verder was haar linkeroogkas gebroken en had ze een gebroken wervel in haar rug. Ze verblijft momenteel nog steeds in het ziekenhuis

De technische recherche stelde direct een onderzoek in. Mede op aanwijzingen van de brandweer ontstond al snel het vermoeden dat de brand was aangestoken. Tijdens het recherche onderzoek kwam de echtgenoot van het slachtoffer, een 56-jarige Tilburger, in beeld als verdachte.
Provincie:
Tag(s):