maandag, 2. oktober 2006 - 15:52

Man thuis mishandeld door groep van 20 personen

Houten

Een 20-jarige man uit Nieuwegein en een 16-jarige jongen uit Houten zijn zondag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging tegen een bewoner van de Zuringhof en diens voordeur. Het incident deed zich voor rond 22.10 uur. Het slachtoffer had enige tijd daarvoor er iets van gezegd toen op het Rond een jongen een andere jongen bij de keel greep. Daarop zou de dader zijn agressie hebben gericht op de man die zich ermee bemoeide. Die reageerde door een kopstoot uit te delen, waarna hij naar huis ging.

Even later stond een grote groep van circa 20 personen voor zijn deur, van wie enkele zouden zijn bewapend met messen. De ruiten van de deur werden ingetrapt en de bewoner kreeg enkele klappen. Vervolgens vertrok de groep richting het Onderdoor.

De man belde de politie en gezamenlijk gingen ze op zoek naar de daders. Op het Onderdoor werd de Nieuwegeiner aangetroffen en aangehouden. De jongen uit Houten kon worden aangehouden op het Wernaarseind. Er werd een mes in beslag genomen. Een derde verdachte, met een opvallend rood gewatteerd jack, wist te ontkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):