vrijdag, 14. juli 2006 - 10:01

Man verdacht van overvaren zwaan

Giesbeek

De politie van Rivierenland heeft woensdagavond een 22-jarige man uit Groessen aangehouden. De man wordt er van verdacht met opzet over een zwaan te zijn gevaren. Omstreeks 20:20 uur zagen enkele omstanders dat een speedboot in de Rhederlaag over een zwaan heen gevaren zou hebben. Zij alarmeerden de politie.

Volgens de melders zou de speedboot de eerste keer bij de zwaan zijn langsgevaren om het dier op te schrikken. De tweede keer zou de bestuurder van de speedboot doelbewust op de zwaan afgevaren zijn en erover heen gevaren zijn. De zwaan kwam nog op eigen kracht aan wal, maar was zodanig gewond dat omstanders de zwaan uit zijn lijden hebben moeten verlossen.

De politie heeft de bestuurder van de speedboot aangehouden. Volgens de man zou het per ongeluk zijn gebeurd. Tegen de man is proces-verbaal gemaakt voor het overtreden van de welzijnswet voor dieren, het niet in het bezit zijn van het vaarbewijs en het snelvaren buiten het aangewezen gebied. De man heeft een dagvaarding gekregen en moet zich voor justitie verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):